حوادث ترافیکی

با توجه به مسیرهای رفت و آمد زائرین و خودروها در مراسم اربعین در داخل ایران و همچنین پس از عبور از مرز احتمال مواجهه با حوادث ترافیکی وجود دارد.

درصد بسيار كمي از قربانيان تصادفات در محل حادثه جان خود را از دست ميدهند، این در حالی است که تعداد زیادی از اين قربانيان به علت ناآگاهي كمك كنندگان و خارج كردن ناصحيح مصدوم از خودرو و حمل ناصحيح مصدوم به بيمارستان جان خود را از دست مي­دهند، یاا دچار نقص عضو می­شوند. 

كارهايي كه شما در هنگام مواجهه با تصادفات باید انجام مي دهيد:

تقاضاي كمك كنيد

 هنگام مشاهده تصادفات رانندگي ابتدا بايد از تیم­های پزشکی(در ایران اورژانس 115) تماس بگیرید. در هنگام تماس همه موارد از قبيل آدرس دقيق ٫ نوع حادثه ٫ تعداد مصدومين ٫ جنسيت و سن افراد مصدوم و وضعيت عمومي آنرا را اطلاع دهيد.

 اگر با چندين‌ مصدوم‌ مواجه‌ شده‌ايد، آن را به مرکز اورژانس گزارش کنید؛ مركز کنترل  به‌ نزدیکترین مرکز دارای آمبولانس اطلاع‌ خواهد داد. اگر در مورد موقعيت‌ مكاني‌ خود مطمئن‌ نيستيد یا با زبان عربی آشنایی ندارید، هراس‌ به‌ خود راه‌ ندهيد. سعي‌ كنيد از افراد محلی و اطرافيان‌ موقعيت‌ جغرافيايي‌ محل‌ را جويا شويد  در تماس‌ با مركز خدمات‌ اورژانس‌ سعي‌ كنيد خونسردي‌ خود را حفظ‌ كنيد تا بتوانيد تمام‌ اطلاعات‌ مورد نياز مركز خدمات‌ اورژانس‌ را ارائه‌ کنید.

هنگام تماس، اطلاعات زیر را در اختیار اورژانس قرار دهید:


نام‌ خود را درست‌ بيان‌ كنيد و ذكر كنيد كه‌ به‌ اندازه‌ ظرفيت‌ خود به‌ عنوان‌ يك‌ ارائه‌كننده‌ كمك‌هاي‌ اوليه‌، مشغول‌ به‌ فعاليت‌ هستيد. جزييات‌ زير ضروري‌ هستند:

  • شماره‌ تلفن خودتان 
  • محل‌ دقيق‌ حادثه
  • در صورت‌ امكان‌، نام‌ يا شماره‌ جاده‌ را بدهيد. هرگونه‌ تقاطع‌ يا نشانه‌ ديگرا را ذكر كنيد.
  • نوع و سنگيني مورد اورژانس، به عنوان مثال «حادثه رانندگي دو ماشين جاده مسدود شده و سه نفر گير افتاده است »
  • تعداد، جنس‌ و سن‌ تقريبي‌ مصدومان‌ و هر چيزي‌ كه‌ در مورد وضعيت‌ آنها مي‌دانيد؛ به‌عنوان‌ مثال‌ «مرد، پنجاه‌ و چند ساله‌، مشكوك‌ به‌ حمله‌ قلبي‌، ايست‌ قلبي‌»
  • جزييات‌ هر نوع‌ خطر مثل‌ گاز، مواد سمي‌، صدمه‌ خطوط‌ نيرو يا وضع‌ آب‌ و هوا

** اگر اطلاعي از نحوه كمكهاي اوليه نداريد مطمئن باشيد بهترين خدمت و كمك به مصدوم اينست كه اجازه ندهيد افراد ناآگاه به مصدوم دست بزنند و منتظر آمبولانس و افراد متخصص ماندن بهترين كمك براي مصدوم است.

توقف خونریزی

هر گونه خونریزی قابل مشاهده را سریعا با استفاده از یک گاز یا پارچه تمیز و فشار در محل خونریزی متوقف نمائید.

  • خاموش کردن آتش سوزی خودرو
  • اولين كار در هنگام آتش سوزي خارج كردن سرنشين­ها از خوردو به شكلي صحيح، با کمترین حرکت ستون فقرات و بدون صدمه زدن به آنهاست.
  • در هنگام مواجهه با يك خودروي آتش گرفته نيز ميتوانيد وارد عمل شده و كمك كنيد. معمولا آتش سوزي از قسمت موتور شروع مي­شود پس به هيچ وجه براي خاموش كردن موتور كاپوت را بالا نزنيد چون اينكار باعث رسيدن هوا به آتش و تشديد آتش سوزي ميشود.
  • به جاي اينكار سعي كنيد آتش را از وسط گلگير و لاستيك و يا از جلو پنجره و يا جاي ديگر كه به موتور راه دارد توسط كپسول خاموش كنيد. 
  • اگر چند نفر براي كمك اقدام كرده­اند سريع تقسيم كار نموده و در حالي كه فردي مشغول خاموش كردن آتش است افراد ديگر به سرنشين­ها رسيدگي كنند.

صحبت کنید

سعي كنيد با فرد مصدوم صحبت كنيد. پس از معرفی خود به عنوان یک امدادگر اولیه، حرف­هايي مانند “اسمت چيه؟ چي شده؟” علاوه بر اينكه ميتواند مانع بي­هوشي شود، براي حادثه ديده ايجاد روحيه مي­كند و همچنين تا رسيدن آمبولانس مي­توانيد از بعضي اطلاعات مهم آگاه شويد.

مراقبت از صدمات مهره­های گردنی

به دلیل احتمال آسیب به ستون فقرات در هنگام انجام اين اقدامات، براي جلوگري از فلج شدن و آسیب بیشتر بايد بر گردن مصدوم آتل يا حائل بسته باشيد و یا با دست سر و گردن مصدوم را نگه داشته تا حرکتش باعث آسیب نشوید. اگر فرد زخمي به سوال­هاي شما جواب­هاي منطقي مي­دهد از او در رابطه با صدمات بدني سوال كرده و هنگام رسيدن گروه امداد با مطلع كردن آنها باعث تسريع و بهبود امداد رساني شويد.

** مصدومین حوادث ترافیکی را به هیچ عنوان جابجا نکنید مگر اینکه : 1- جان مصدوم در خطر باشد (مانند آتش سوزی خودرو) 2- تماس با اورژانس یا وجود آمبولانس در دسترس نباشد 3- مصدوم نیاز به اقدامات ویژه (مانند احیای قلبی ریوی) داشته باشد که فقط با خارج سازی میتوان جان وی را نجات داد.

تماس با ما

آدرس :

کد پستی :

شماره تماس : 02126304095

شماره همراه : 09912901022

ایمیل : info@karbalasalam.com

شبکه های اجتماعی