حملات تروریستی
با توجه حضور گسترده عاشقان امام حسین در اربعین و خشم دشمنان اسلام احتمال حملات تروریستی را باید جدی گرفت و برای آن آمادگی پیدا کرد.
در این رابطه باید نکات و توصیه های مهم در خصوص این حوادث را بیاموزیم و تلاش کنیم با آگاهی دادن به دیگران در این باره، ایشان را در حفظ جانشان در صورت قرار گرفتن در بطن چنین حوادثی یاری دهیم. بنابراین نکات ذیل را در این مواقع مد نظر داشته باشید:
ذهنتان را آماده کنید
کسی که انتظار شنیدن صدای گلوله را ندارد، فرض میکند صدای چیزی دیگر است، چیزی که با انتظارش همخوانی دارد مثل صدای خالی کردن تیرآهن از تریلی یا ترقه.
سریع واکنش نشان بدهید
کسى که سریع و قاطع تصمیم بگیرد، بیشتر ممکن است نجات پیدا کند. اما طبیعت انسان طورى است که صبر مىکند ببیند بقیه چه مىکنند. آنها که تنها هستند بیشتر واکنش نشان مىدهند تا آنها که فردی همراهشان است.
کنجکاوی نکنید
از جمله عادات آسیب رسانی که ما ایرانیان به آن مبتلا هستیم و با بروز حوادث مختلف خودنمایی میکند، تلاش برای سرک کشیدن به حوادث مختلف است. چیزی شبیه کنجکاوی بیش از حد که گاه موجب میشود برخی در مسیر خودروهای امدادی قرار گرفته و مانع از حضور به موقع و موثر ایشان در محل حادثه ای مانند آتش سوزی یک برج شوند و گاه موجب جمع شدن جمعیتی قابل توجه در اطراف محل حادثه تروریستی میشود!
خودتان را از تیررس دور کنید
اگر مهاجمان شما را نبینند، نمیتوانند شما را بزنند. بنابراین اولین قدم این است که سر راه نباشید، کمتر دیده شوید. بدیهىترین گزینه این است که خودتان را روى زمین بیندازید، اما اگر بشود، بهتر است پشت چیزى که محکم باشد پناه بگیرید، مثلا یک دیوار بتنى.
پرهیز از در افتادن با مهاجمان
هرچند مواردی از موفقیت در درگیری با مهاجمان ثبت شده اما اصولا بهتر است کسی که آموزش ندیده با فرد مهاجم در نیفتد. از یاد نباید برد که بسیاری از حملهها تکنفره نیست و گروهی است. بعضیها ممکن است جلیقه ضدگلوله به تن داشته باشند، یا مواد منفجره همراهشان باشد.
بعد از فرار هم مراقب باشید
همچنان هشیار باشید. تا جایی که میتوانید از محل واقعه دور شوید. پشت سفت و سختترین چیزی که میتوانید پنهان شوید و از پلیس یا مأموران امنیتی کمک بخواهید. در گروههای بزرگ حرکت نکنید و سوار وسایل حمل و نقل عمومی نشوید. حتی پس از وقوع انفجار یا توقف صدای تیراندازی نیز به محل حادثه نروید چراکه ممکن است حملات موج دیگری نیز داشته باشند.
به هم کمک کنید
اگر میخواهیم همه جلوی خروجی اضطراری گیر نکنند و کسی زیر دست و پا نماند، راهی جز این نیست که به فکر کمک هم باشید. بیشتر آدمها حتی در شرایط بسیار حاد هم قاعدتا به هم کمک میکنند.
مراقب انفجار بمب شایعات باشید
هرچند انتشار شایعات پس از بروز هر حادثهای، مخرب و آسیبزاست، در حوادث تروریستی، شدت این آسیبها بسیار افزایش مییابد. آنقدر که میتوان شایعات را بهترین یار و یاور تروریست ها خواند. یاری که با گسترش وحشت در جامعه به تحقق اهداف تروریست ها کمک میکند و حتی ممکن است زمینه ساز بروز فاجعه های دیگری همچون زیر دست و پا ماندن افراد در حال گریز شود.
شماره تلفن های ضروری را به یاد داشته باشید
علاوه بر شماره تلفنهای اضطراری مانند شماره پلیس(110)، اورژانس(115) و آتش نشانی(125)، شماره تلفنهای ستاد خبری وزارت اطلاعات(113)، حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران(114) و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی(116) نیز در دسترس شما قرار دارند و اطلاع تحرکات یا موارد مشکوک به ایشان، کمک بزرگی به مقابله با مهاجمان خواهد کرد. همچنین روش تماس با نیروهای امنیتی در کشور عراق را نیز بپرسید و به خاطر داشته باشید و هر مورد مشکوک را سریعا اطلاع دهید.
به هیچ شیء مشکوکی دست نزنید
فراموش نکنید در صورت مواجه شدن با بسته ها یا ساک های دستی و حتی خودروهای مشکوک نیز دیدههای خود را با مأموران در جریان بگذارید. مراقب باشید که به هیچ شی مشکوکی دست نزده و برای جابجایی آن اقدام نکنید. در صورت مواجه شدن با این موارد مشکوک، تنها مأموران را در جریان بگذارید و تلاش کنید مردم را از آن اشیا دور نگه دارید.
اگر شما وخانوادهتان در یک جای مخروبه از انفجار گیر افتادهاید شما باید:
- ازنورفلاش (چراغ قوه ) اگرممکن است برای علامت دادن و درخواست کمک استفاده کنید
- از حرکت غیرضروری اجتناب کنیدزیرا باعث گردوخاک میشود
- بینی ودهانتان رابا چندلایه پارچه اگر در نزدیکیتان وجود دارد بپوشانید و از طریق آن تنفس کنید و اگر امکان دارد قبل از تنفس پارچه را مرطوب کنید تا مانند یک فیلتر برای گردوغبار عمل کند.
- برای نجات و اینکه دیگران بشنوند که شما کجا هستید به دیوار ضربه بزنید.
- بعنوان علامت نجات اگر ممکن است سوت بزنید.
- چند بار فریاد بزنید، البته به خاطر داشته باشید که فریادزدن باعث فروبردن گردوخاک و ذرات خطرناک به داخل ریهها میشود.
اگرخانواده شما نزدیک صحنه انفجار است شما باید:
- اگر اشیاء اطراف شما در حال افتادن هستند زیر یک میز محکم قرار بگیرید.
- وقتی که افتادن اشیاء و لرزشها متوقف شد سریعا محل را ترک کنید.
- برای معلوم شدن کاهش لرزشها و رفتن به راهروها گوش به زنگ باشید، افتادن خرده ریزهها را در نظر داشته باشید.
- از آسانسور استفاده نکنید.
- از برنامه مخاطرات اورژانسی خانواده یا مدرسه پیروی کنید.
- برای پس گرفتن اموالتان یا تلفن زدن یا فرستادن پیام درکنار محل انفجار توقف نکنید.
- به صحنه برنگردید زیرا شما ریسک خطر را برای کارگران امداد و نجات افزایش میدهید.
- از ازدحام و تجمع اجتناب کنید زیرا تجمع جمعیت ممکن است هدف حمله بعدی باشد.
- جلوی پنجرهها و دربهای شیشهای و مناطق خطرناک وساختمانهای معیوب نایستید.
- هنگام حرکت از ساختمانهای معیوب فاصله بگیرید.
- از دستورات پلیس یا آتش نشانی یا پرسنل اورژانس، یا پرسنل ارتش اطاعت کنید.
- اگر قادر هستید، به دیگرانی که صدمه دیدند یا نیاز به کمک دارند کمک کنید.
- اگر افرادی را میبینید که به شدت صدمه دیدند کمک بخواهید، به تنهایی برای مدیریت وضعیت آنان اقدام نکنید.
- به رادیو وتلویزیون برای شنیدن اخبار و آموزش و راهنمایی گوش بدهید.